Els alumnes de La Gaspar, visiten el taller de Plaggi, l'estudi de disseny Quartada i La Maca. - LaGaspar
31874
post-template-default,single,single-post,postid-31874,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Els alumnes de La Gaspar, visiten el taller de Plaggi, l’estudi de disseny Quartada i La Maca.

Els alumnes de La Gaspar, visiten el taller de Plaggi, l’estudi de disseny Quartada i La Maca.

El passat divendres 11 de novembre l’alumnat del Cicle formatiu de Grau Mitjà d’Assistència al Producte Gràfic Imprès, va visitar al taller de serigrafia de Plaggi i l’estudi de disseny gràfic Quartada d’Igualada. Aquestes empreses formen part de la Cooperativa Integral de l’Anoia, on proposen pràctiques de cooperativisme del treball i del consum, mitjançant una cooperativa integral que permet -amb l’ús de l’economia circular- col·lectivitzar la força del treball i les necessitats de consum.

L’alumnat va poder visitar les instal·lacions i conèixer de primera mà com es treballa professionalment en un taller de serigrafia i seguidament els dissenyadors gràfics de Quartada, tots ells antics alumnes de La Gaspar, varen explicar el funcionament d’aquest jove estudi igualadí. L’organització, el repartiment de tasques i la filosofia de l’estudi, foren alguns dels temes tractats durant la visita.

També van visitar l’espai de cotreball creatiu La Maca. Aquesta associació té com a finalitat promoure la realització de projectes que ajudin a la recuperació, restauració i desenvolupament sostenible del barri del Rec d’Igualada en base a valors com la cooperació, la col·laboració, la innovació social, el coneixement compartit, l’ecologia, la participació ciutadana i la transparència.

Aquesta activitat forma part de la Setmana de la Serigrafia, una proposta interdisciplinària on es dediquen les classes al coneixement de la tècnica de la serigrafia i a la realització per part de l’alumnat d’una samarreta estampada, seguint tot el procés de treball, des del disseny de la imatge gràfica a la confecció de les pantalles, la insolació i l’estampació. Aquest any el lema de la setmana serà Guerra per a la pau?”.

El resultat de la proposta de la Setmana de la Serigrafia es podrà visitar del 9 al 31 de gener de 2023, a la Sala d’Exposicions de La Gaspar. L’exposició Estampa’t | Serigrafia recollirà el procés creatiu utilitzat en la realització de samarretes serigrafiades amb il·lustracions i missatges tipogràfics.

Des de l’escola, al llarg del curs es realitzen diferents sortides que considerem importants per a l’aprenentatge i la formació professionalitzadora d’aquests cicles formatius d’arts plàstiques i disseny.

 

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.