Coneix La Gaspar - LaGaspar
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Coneix La Gaspar

Una escola professionalitzadora
For good ideas
and true innovation,
you need human interaction

Escola focalitzada en el factor humà amb atenció personalitzada.

Amateurs hope
professional
work

Escola amb un equip docent titulat i amb experiència

en el món laboral impartint classe a l’alumnat.

Be different
Be unique
Be you

Escola única amb estudis d’artesania en cuir, una singularitat que ens fa únics.

Una escola professionalitzadora

ÚNICA, SINGULAR

L’escola d’Art i Disseny Gaspar Camps, des de la seva fundació el 1983, ha estat un centre inquiet amb gent jove i neguit professionalitzador, integrat de manera activa en l’entorn cultural i industrial de la comarca i que ha comptat amb la dedicació entusiasta de tot el seu professorat.

L’escola creu que, en una societat canviant, cal orientar el ‘disseny centrat en la persona’ i treballar amb una visió global i integradora del procés de disseny i de tots els factors que convergeixen en el seu ús i producció. L’escola forma l’alumnat en la creativitat i la innovació a la recerca de respostes i solucions alternatives, integradores, duradores i sostenibles.

L’alumne s’enfrontarà a projectes transversals que li donaran una visió àmplia del disseny. La Gaspar desenvolupa la capacitat de recerca que ha de permetre a l’alumne enfrontar-se a noves situacions i també a millorar cada projecte, per haver aprofundit en les implicacions i en els antecedents del seu treball.

L’escola vol ensenyar el disseny entès com la capacitat de solucionar problemes, amb sistemàtica i metodologia, posant èmfasi en el rigor del procés. Les dimensions de l’escola aporten cordialitat i proximitat del professor en tot el recorregut creatiu que marca un eix important de la pedagogia de La Gaspar.

En l’escola l’alumne adquireix els coneixements i les habilitats per al seu futur professional. La complicitat que l’escola ha establert amb l’empresariat local facilita aquest trànsit de l’estudi al treball.

Història

L’EMA Gaspar Camps és una escola municipal ubicada a la capital de l’Anoia. Va néixer a principis dels 80 en forma de petit taller de plàstica per infants amb l’objectiu què, en un futur, passés a ser una escola d’Arts i Oficis.

Així és com en etapes successives es van introduir ensenyaments artístics relacionats amb les indústries de la pell i el punt. L’any 1990 el Taller d’Art passa a ser l’Escola d’Art i Disseny d’Igualada i és en aquest moment que l’Ajuntament d’Igualada n’assumeix la titularitat i es crea una Associació de Professors que es responsabilitza de la gestió de l’escola.

 L’any 1993 és quan, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’ensenyament, l’Escola Municipal d’Arts i Oficis Gaspar Camps passa a ser un centre no oficial reconegut d’Ensenyaments Artístics i es comencen a impartir els estudis reglats de les especialitats de Disseny en Pell, Disseny d’Indumentària i Disseny Gràfic.

 L’any 1994 l’escola canvia d’ubicació a l’antiga fàbrica Amèlior i és en el curs següent que s’aplica la LOGSE i s’inicien els Cicles Formatius de grau mitjà i superior, sense deixar de fer-se els monogràfics, una extensa programació per a totes les edats en la programació d’Escola Oberta, amb els quals tot va començar.

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.