L’ALUMNAT DEL CICLE FORMATIU DE PELL DE LA GASPAR  A LA JORNADA CRAFTS NOW - LaGaspar
25141
post-template-default,single,single-post,postid-25141,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

L’ALUMNAT DEL CICLE FORMATIU DE PELL DE LA GASPAR  A LA JORNADA CRAFTS NOW

L’ALUMNAT DEL CICLE FORMATIU DE PELL DE LA GASPAR  A LA JORNADA CRAFTS NOW

El passat 18 de novembre va tenir lloc la segona edició de la jornada  “Crafts Now”  organitzada per la Generalitat de Catalunya mitjançant Artesania Catalunya, centrada en la relació entre innovació i artesania.

Durant aquesta jornada telemàtica es va establir un espai de diàleg per debatre el concepte de la innovació en l’artesania des de diferents òptiques constructives amb l’objectiu de tractar els problemes globals mitjançant solucions locals, compartint coneixement i fomentant l’evolució del conjunt de la pràctica artesana. 

L’ús de materials locals per a la creació és una constant històrica al món creatiu, on els referents propers sempre han tingut un pes rellevant. Però, què passa si s’utilitza un material deslocalitzat dels territoris, que ens destrueix i que ens fa ser destructors? A través d’ell, ens convertim en constructors? 

És el cas del plàstic, un material que no pertany enlloc, però que és a tot arreu; que cap territori se’l sent seu, però que ja forma part del nostre passat, present i futur. Un material que compartim i coneixem arreu del planeta, i pel qual és més necessari que mai posar sobre la taula el debat sobre la innovació dels materials, les eines per tractar-los, els processos per manipular-los i l’impacte mediambiental, tant de la seva creació com del seu tractament. 

El ponents Laura Badia, Mattia Bernini i Micaella Pedros van ser els convidats per incentivar la compartició de coneixement per l’evolució de l’artesania;  la innovació permet trobar solucions locals a problemes globals i, alhora, condiciona el si de la pràctica artesana mateixa i es converteix en un revulsiu que l’ha actualitzat incansablement al llarg dels anys.

Des del cicle d’Artesania de Complements de cuir de l’escola d’art i disseny La Gaspar vetllem perquè els nostre alumnes estiguin informats de l’actual situació del desbordament dels plàstics i de la importància del reciclatge i fabricació dels nous objectes utilitzant els residus existents de proximitat. Cal destacar que en l’última edició de la setmana interdisciplinar “Xtremkuir”, organitzada per La Gaspar, els alumnes del Grau Superior de Disseny Gràfic i del Grau Mitjà d’Artesania de Complements de Cuir van dissenyar peces produïdes a base de rebuig d’empreses locals d’Igualada: pell, punt, lones de pancartes, roba de segona mà i teixit de globus. Sense necessitat de transformar els materials, els alumnes van realitzar projectes on va ser capaços de manipular aquest material de rebuig per convertir-los en nous productes de moda “upcycling” de km0.

El cicle formatiu d’Artesania de Complements de Cuir que ofereix La Gaspar, són uns estudis singulars i únics a Catalunya i estan orientats a la formació de professionals en el coneixement i la manipulació del cuir, i en la seva aplicació al camp específic de la indumentària. Capaciten per exercir l’activitat professional en tallers artístics artesanals, en empreses relacionades amb aquest sector o com a professionals autònoms. Els professionals d’aquest nivell desenvolupen l’activitat en tallers i empreses de caràcter artesanal o industrial, ja siguin públics o privats, petits, mitjans o grans, relacionats amb el camp propi de l’artesania de complements del cuir. També poden exercir com a professionals independents o associats en cooperativa.

www.lagaspar.com

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.