‘I ara què?’: Una jornada d’informació per a futurs dissenyadors
23310
post-template-default,single,single-post,postid-23310,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

La Gaspar coorganitza ‘I Ara què?’, una jornada per donar eines a futurs dissenyadors

I ara què?

La Gaspar coorganitza ‘I Ara què?’, una jornada per donar eines a futurs dissenyadors

Per tercer any consecutiu, l’associació professional disseny=igualada i La Gaspar coorganitzem ‘I ara què?’, una jornada que combina el format debat i taller. L’esdeveniment es dirigeix als joves estudiants que finalitzen els seus estudis de disseny i es disposen a inserir-se en el sector.

Com diu el seu nom, ‘I Ara què?’ proporciona respostes als interrogants i inquietuds que es plantegen els nous professionals, un cop abandonen l’escola i han de sortir a l’exterior a guanyar-se la vida.

La jornada proporciona informació i eines perquè els joves puguin orientar-se en aspectes com ara els drets de propietat intel·lectual i industrial de les seves creacions, l’explotació dels quals els permetrà veure remunerat el seu treball.

A més, coneixeran els aspectes bàsics de com fer la primera factura o les seves obligacions fiscals; quan i com s’han d’adscriure al Règim d’Autònoms; com funciona el Règim General de la Seguretat Social; o de quina forma s’han de presentar davant d’una agència o estudi professional per aconseguir un contracte laboral.

L’alumnat podrà dialogar amb dues professionals que, com ells, han cursat els seus estudis a La Gaspar. Mireia Sala, qui treballa en el camp del disseny gràfic i la il·lustració, i Sílvia Gómez, professional emergent. D’aquesta manera, les i els estudiants podran conèixer de primera mà, l’experiència de les dues creadores. Com s’ho han fet? Quins han estat els seus errors? I els seus èxits?

Finalment, els participants descobriran que no estan sols en aquesta nova etapa. Que hi ha una entitat, disseny=igualada, disposada a acompanyar-los i recolzar-los en els seus primers anys de professió.

En coherència a aquest plantejament de suport als dissenyadors emergents, la imatge/cartell de l’activitat ha estat encarregada a Clàudia Hohnhaussen, i la seva aplicació gràfica a Aaron Soriano, els dos autors del cartell de la Festa Major d’Igualada 2019, seleccionats en el workshop que va impartir el dissenyador Raúl Ramos i que va organitzar La Gaspar.

Vine a ‘I Ara Què?’ i descobreix quins són els primers passos a donar al món laboral. T’esperem el dijous 12 de març a l’Adoberia la Bella, carrer del Rec 21, Igualada.

Si vols assistir, inscriu-te de forma gratuïta a info@dissenyigualada.com. Les places són limitades!

el programa de la jornada ‘I Ara Què?’

10.00 – 11.15 h

Com he d’explotar els drets d’autor sobre els meus dissenys?

Mariona Sardà, advocada especialista en drets d’autor i assessora jurídica de disseny=igualada, i Mònica López, advocada especialista en Propietat Industrial i disseny.

11:20 – 12:20 h

Respostes a les preguntes més freqüents d’un/a jove dissenyador/a

Sebastià Carles, de l’àrea Fiscal Comptable del Grup Carles.

12:25 – 14:00 hs

Debat amb dues dissenyadores. L’experiència de cadascuna com a referència.

Mireia Sala (professional consolidada)

Sílvia Puig (professional emergent)

Pausa per dinar

15:30 – 16:00 h

Taller: com presentar el cv i preparar una entrevista laboral?

Amb dos o tres responsables d’estudis d’Igualada de referència.

16:10 – 17:00 h

Què és disseny=igualada i què ofereix als professionals emergents?

Xavier Vives, president.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.