Xtremkuir: Comença una nova edició de la setmana del cuir a La Gaspar
23244
post-template-default,single,single-post,postid-23244,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Arrenca la 5ª edició de l’Xtremkuir, la setmana del cuir a La Gaspar

setmana del cuir

Arrenca la 5ª edició de l’Xtremkuir, la setmana del cuir a La Gaspar

La setmana del cuir o Xtreemkuir week torna a l’Escola Municipal d’Art i Disseny La Gaspar per explorar, un any més, les múltiples possibilitats que ofereix aquest material. El motiu d’aquesta 5ª edició, que arrencarà divendres 14 de febrer, és estudiar nous camins i realitzar propostes creatives per al sector dels complements i de la moda en relació amb la utilització de materials reciclats.

L’activitat està dirigida a l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) d’Artesania de Complements de Cuir i del cicle formatiu de grau superior (CFGS) de Gràfica Publicitària. Durant set dies, treballaran per equips i a temps complet en la resolució d’un projecte col·lectiu a través de l’ús de noves tecnologies i la recerca de nous conceptes.

Aquest any, l’Xtremkuir es realitza dins el programa d’innovació pedagògica Talent Creatiu i Empresa del Departament d’Educació, que ha permès la participació de les i els estudiants en un projecte real amb la firma de roba femenina Dona Kolors. Aquesta organització sense ànim de lucre té com a objectiu oferir una oportunitat laboral a dones en situació d’exclusió social, fet que reafirma la creença de La Gaspar en el disseny com a eina de canvi social.

Seguint els valors socials de Dona Kolors, durant l’Xtremkuir Week l’alumnat treballarà en el disseny d’una bossa reutilitzable i portable, de baix cost, realitzada a partir del rebuig de les empreses marroquineres, el rebuig de la indústria del gènere de punt, i la recollida de roba de 2a mà. La bossa contindrà un codi QR que, en escanejar-lo amb un dispositiu mòbil, permetrà conèixer què és Dona Kolors i quins són els valors sostenibles i socials de la bossa.

A cada edició es fa incidència en algunes qüestions del pensament actual per tal d’ampliar les competències de l’alumnat. Els temes d’aquesta edició són l’aprenentatge basat en projectes reals, el disseny per al reciclatge, l’economia circular i la programació de codis QR. Els objectius de les jornades són treballar la formació vivencial, col·laborativa i transversal entre diferents àmbits del coneixement per tal de fomentar la millora educativa.

Durant la setmana, tindran lloc diverses conferències obertes al públic per explicar què és l’XtremKuir i aprofundir en conceptes rellevants sobre el disseny. A la presentació de divendres 14, hi assistirà el dissenyador industrial Curro Claret, la firma Dona Kolors i la botiga de segona mà Makeo. Divendres 21 es celebrarà la clausura de l’activitat a l’Adoberia la Bella i es presentaran públicament els treballs resultants.

¿Vols descobrir quines altres iniciatives, a banda de la setmana del cuir, es realitzen a La Gaspar? Coneix tots els projectes que organitza l’escola al llarg de l’any.

PROGRAMACIÓ DE LA SETMANA

Divendres 14/02/2020

 • Benvinguda, introducció, explicació del repte i motivació.
 • Formació d’equips.
 • Masterclass:
 • Dona Kolors > Firma de roba amb l’objectiu social d’oferir una oportunitat laboral i econòmica a dones en situació d’exclusió social.
 • Curro Claret > Dissenyador industrial.

Dilluns 17/02/2020

 • Referents i empatia. Ideació de primeres propostes.

Dimarts 18/02/2020

 • Definició de solucions
 • Masterclass amb Jordi Carner sobre programació de codi QR per l’alumnat de Gràfica Publicitària

Dimecres 19/02/2020

 • Prototipat, submarca del producte i programació de codi QR.

Dijous 20/02/2020

 • Prototipat, packaging del producte i generació de contingut digital.

Divendres 21/02/2020

 • Pitch final i exposició pública dels projectes. Acte obert al públic.
1 Comment
 • Gràfica Publicitària

  9 d'abril de 2020 at 9:32 Respon

  […] activitats. Recentment, hem col·laborat amb la marca social de roba femenina Dona Kolors a l’Xtremkuir week i amb el concessionari d’Igualada Remm Guitart i Anoia Turisme en el disseny del vinil del nou […]

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.