Escola professionalitzadora a Catalunya: coneix La Gaspar
23106
post-template-default,single,single-post,postid-23106,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

La Gaspar, prestigiada escola professionalitzadora a Catalunya

La Gaspar, prestigiada escola professionalitzadora a Catalunya

L’escola d’Art i Disseny Gaspar Camps és una escola municipal ubicada a la capital de l’Anoia que es va fundar l’any 1983. Es tracta d’un centre que aposta per una formació professionalitzadora i que permet l’alumne adquirir els coneixements i habilitats per la seva integració al món laboral.

Les sinergies amb el teixit empresarial local, amb els sectors i el territori, busquen facilitar aquest pas de l’Escola al treball. Els convenis amb un bon nombre d’empreses, amb reconeixement nacional i internacional, són un bon exemple de l’arrelament a l’entorn cultural i industrial de la comarca que ha comptat sempre amb la participació activa del professorat.

En aquest sentit, els professors en actiu i amb experiència en el món laboral, fins i tot amb reconeixements nacionals i internacionals, són un dels principals atractius de La Gaspar a l’hora de decidir-se per cursar els seus cicles formatius. De fet, l’esforç de l’equip docent i el suport de diferents entitats i institucions han permès consolidar La Gaspar com una escola professionalitzadora referència a Catalunya.

No va ser fins a l’any 1994, però, que es van iniciar els Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i Superior (CFGS), sense deixar de realitzar-se els monogràfics, una extensa programació per a totes les edats en la programació d’Escola Oberta, amb els quals tot va començar anys enrere.

La Gaspar compta amb dos itineraris: Gràfic i Pell. En el primer, ofereix cursar dues titulacions, Assistent al Producte Gràfic Imprès (CFGM) i Gràfica Publicitària (CFGS); en el segon, Artesania de Complements de Cuir (CFGM).

L’escola forma els alumnes en la creativitat i la innovació a la recerca de respostes i solucions alternatives, integradores, duradores i sostenibles. L’objectiu és desenvolupar la capacitat de recerca de l’alumnat i permetre’l aprendre mitjançant l’enfrontament a noves situacions i projectes.

Més que una escola professionalitzadora a Catalunya

El 30 de maig de 2016 La Gaspar va ser premiada amb el Premi Prestigia, que reconeix les persones, empreses, entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca han contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat.

Jordi Baiget i Cantons, Conseller d’Empresa i Coneixement i President del Consell General del CCAM d’aleshores, va justificar el premi destacant l’aposta de l’escola per un ofici artesà històricament vinculat al seu territori i per ser una escola de referència en l’àmbit del cuir.

També per promocionar, divulgar i potenciar el disseny de qualitat en cuir, aplicant tècniques artesanals i donant valor afegit a objectes funcionals i contemporanis, alhora que connectant l’activitat docent amb el món empresarial.

Així mateix, La Gaspar creu en el disseny i l’art com agents de canvi social. Per això, col·labora en projectes de conscienciació social en diferents àmbits com: la lluita contra l’assetjament escolar, la igualtat de gènere o pels drets del col·lectiu LGTBI.

Si vols formar part de La Gaspar i la seva història, estarem encantats d’ajudar-te a construir el teu futur. Tu ets la nostra raó de ser. Et prepararem, t’assessorarem i aprendràs a ser el professional que vols ser. Sol·licita informació!

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.