Xavier Aznar, de l’Escola d’Art Gaspar Camps es galardonat amb el seu cartell del programa Talent cretiu i empresa - LaGaspar
23075
post-template-default,single,single-post,postid-23075,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Xavier Aznar, de l’Escola d’Art Gaspar Camps es galardonat amb el seu cartell del programa Talent cretiu i empresa

Xavier Aznar, de l’Escola d’Art Gaspar Camps es galardonat amb el seu cartell del programa Talent cretiu i empresa

Els consellers d’Educació, Josep Bargalló, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, han presentat aquest matí els cartells seleccionats d’un dels projectes del programa Talent creatiu i empresa. Concretament, el projecte encarregat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per conscienciar sobre els drets del col·lectiu LGBTI.

Es van presentar al  projecte més de 130 propostes de cartells provinents de 10 escoles d’arts plàstiques i disseny d’arreu de Catalunya. Els guanyadors són:

  • Xavier Aznar, de l’Escola d’Art Gaspar Camps (Igualada) Veure cartell
  • Natalia Narro, de l’Escola d’Art Illa (Sabadell) Veure cartell
  • Enric Bages, de l’Escola d’Art Arsenal (Vilafranca del Penedès)Veure cartell

 

El repte al projecte consistia en dissenyar un cartell de sensibilització envers el col·lectiu LGBTI, que posteriorment es penjaria als instituts de secundària. Per fer-ho l’alumnat ha tingut contacte directe amb les institucions i persones afectades per discriminació en la seva orientació sexual, que van expressar als alumnes la necessitat de dur a terme propostes per a treballar en els seus drets.

Alhora, el projecte mostra la dimensió de l’art i el disseny actual més enllà d’un producte exclusivament estètic, per esdevenir una eina de conscienciació i reivindicació social. Així, les escoles d’arts plàstiques i disseny treballen per traslladar a l’alumnat el compromís ètic com a futurs dissenyadors, amb exemples com els treballats en el projecte LGBTI.

Durant l’acte de presentació d’aquest matí, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha felicitat els guanyadors i ha agraït les aportacions de totes les escoles d’arts i disseny. Bargalló ha subratllat la importància d’iniciatives com aquesta i ha ressaltat que “l’escola ha de fer un pas endavant en el reconeixement de la diversitat. Els alumnes han de poder viure com són ells mateixos”.

Proposta realitzada per Xavier Aznar

 

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.