EL PROJECTE “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell” S’EXPOSA AL VINSEUM DE VILAFRANCA - LaGaspar
23039
post-template-default,single,single-post,postid-23039,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

EL PROJECTE “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell” S’EXPOSA AL VINSEUM DE VILAFRANCA

EL PROJECTE “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell” S’EXPOSA AL VINSEUM DE VILAFRANCA

El passat dimecres 18 de setembre es va inaugurar al Museu de les Cultures del Vi “Vinseum” de Vilafranca del Penedès l’exposició del Projecte VIPELL “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell”.

El projecte Vipell és un projecte d’innovació pedagògica Talent-Art, inscrit dins el Programa Talent Creatiu i Empresa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, sota el lema de professionalitat, excel·lència i creativitat, els productes dissenyats per alumnes de les escoles d’arts plàstiques i disseny de Catalunya, resultat del programa que ha endagat el Departament d’Ensenyament per donar a conèixer a empreses i entitats el potencial de coneixement d’aquests centres.

A la inauguració hi van assistir la regidora d’educació i relacions internacionals de l’Ajuntament de Vilafranca Meritxell Montserrat, la segona tinent d’alcalde i regidora d’Ensenyament, Universitats i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada Marisa Vila, el director del Vinseum Xavier Fornos, la directora del Museu de la Pell d’Igualada Glòria Escala, el cap d’acció cultural del Vinseum Jordi Ribas, el director de l’escola municipal d’art Arsenal de Vilafranca Albert Abella i la directora de l’escola d’art i disseny La Gaspar d’Igualada. També hi van assistir el professorat i l’alumnat que ha participar en el projecte de cada centre i especialitat de joieria i pell.

Les regidores Marisa Vila i Meritxell Montserrat van destacar la qualitat dels projectes presentats i van posar en vàlua la importància de les escoles d’art i disseny en el desenvolupament de les competències professionals creatives com a escoles professionalitzadores en l’àmbit del disseny.

El projecte VIPELL neix de la col·laboració entre les dues entitats museístiques, el Museu de la Pell d’Igualada i el Vinseum de Vilafranca del Penedès conjuntament amb les Escoles Municipals d’Art i disseny d’Igualada (escola La Gaspar) i de Vilafranca (escola Arsenal). La proposta anava dirigida als alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania de Complements de Cuir d’Igualada i els grau superior de Joieria Artística de Vilafranca, i va consistir en la realització del disseny i producció d’un producte de marxandatge que representés un testimoni d’amor entre el vi i la pell i que es podrà comprar a la botiga dels dos museus.

 

Els objectes exposats són sis objectes de marxandatge d’edició limitada resultants de la fusió de l’essència del vi i de la pell com a productes representatius del seu territori, tenint en compte els vincles d’un amb l’altre en el procés de la seva producció i la seva relació a la llarg de la història. Una relació que és també una aposta per a un futur sostenible gràcies als nous usos de productes de la terra amb tècniques tradicionals. Sis objectes de pell i vi exposats que els visitants apassionats dels museus de ben segur gaudiran i voldran de manera irresistible emportar-se cap a casa seva. Sis objectes que recorden la potència d’aquesta altra història d’amor entre el vi i la pell.

 

L’alumnat participant han estat: Roser Burzón i Jordi Masó, Anna Elizari i Patrícia Aguiló, Tomás Gabarri i Maria Colell, Sara Segura i Nil Ribas, Mireia Muntadas, Aida Clos i Adrian Grande, Paula Feixasi Vicenç Vidal.

El projecte Vipell ha estat coordinat pedagògicament per les coordinadora del cicle formatiu de grau superior de Joieria Artística de l’escola Arsenal de Vilafranca Anna Rafecas i la coordinadora del cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania de Complements de Cuir de l’escola LaGaspar d’Igualada Olga Dubovick.

 

L’exposició “Vipell: Declaració d’amor entre el vi i la pell” és el resultat d’un procés de creació d’un producte amb pell i joieria, des del disseny fins a la realització, ha permès de relacionar positivament estudiants i professionals més enllà de les aules. Ha estat una experiència molt enriquidora i els resultats tant des del punt de vista pedagògic com de resultats ha esta molt positiva.

 

L’exposició es podrà visitar fins el proper 30 de novembre al Museu de les Cultures del vi de Catalunya, Vinseum. Per a més informació www.lagaspar.com i www.arsenal.cat

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.