L’estudi igualadí de la dissenyadora i professora de la Gaspar Ester Comenge guardonat amb el premi Hispania Nostra. - LaGaspar
22962
post-template-default,single,single-post,postid-22962,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

L’estudi igualadí de la dissenyadora i professora de la Gaspar Ester Comenge guardonat amb el premi Hispania Nostra.

L’estudi igualadí de la dissenyadora i professora de la Gaspar Ester Comenge guardonat amb el premi Hispania Nostra.

L’estudi Burzon Comenge codirigit per la dissenyadora i professora de l’escola municipal d’art i disseny La Gaspar d’Igualada ha guanyat el premi a la millor senyalització i difusió per al Patrimoni Cultural pel projecte “Sigena, la Màgia d’un Somni”, un meravellós treball de restitució digital i realitat virtual del patrimoni sobre la Sala Capitular del Monestir de Sigena.

El projecte audiovisual “Sigena, la Màgia d’un Somni” s’ha basat en la reconstrucció de la Sala Capitular del Monestir de Sigena, pertanyent al segle XIII. D’estil medieval, va patir un incendi el 1936 que va deixar la seva estructura pràcticament destruïda i les seves pintures danyades de manera irreversible, perdent el seu color a causa del foc. Després de realitzar un treball d’estudi i investigació s’ha pogut reconstruir gràcies a una recreació virtual en 3D totes les pintures de la sala així com la sostrada d’estil mudèjar, recuperant la paleta de colors original mitjançant la realitat virtual.

El jurat ha destacat “la utilització de TIC per recuperar un bé cultural de gran valor patrimonial i simbòlic”. El seu format “permetrà una difusió fàcil i accessible, per la qual cosa s’aconseguirà donar a conèixer un bé important del Patrimoni Cultural d’Espanya, posant de manifest la utilització de la tecnologia per a la nostra herència cultural i natural”, remarquen des de l’associació Hispania Nostra. El premi es lliurarà a Madrid de mans de la reina emèrita espanyola Sofia de Grècia, presidenta d’Hispania Nostra.

El treball de l’estudi igualadí codirigit per l’Ester Comenge ha estat reconegut amb diversos premis d’àmbit nacionals i internacionals com el Premi Junceda (Barcelona), el premi A’Desdign Award Gold (Como), el Laus Gold (Barcelona), el premi Museus and the Web Award (Baltimore), el Premi Ciutat d’Igualada, premi ewoman i ara el Premio Hispania Nostra.

Aquest premi per a la professora Ester Comenge suposa un reconeixement professional i constata, una vegada més, la competència i l’excel·lència dels professorat que forma i prepara als alumnes de La Gaspar com a futurs professionals del disseny gràfic. Amb aquest premi l’escola no fa més que seguir una trajectòria d’èxits basada en la bona feina de tot el professorat i la qualitat en els seus ensenyaments. No deixem de recordar que l’escola municipal dart i disseny La Gaspar  ofereix ensenyaments oficials professionalitzadors en làmbit del disseny, concretament en les especialitats de disseny gràfic i neoartesania en pell.
Per tant, té com a objectiu facilitar la inserció laboral i la qualificació professional dins el món laboral, fer un aprenentatge de les tecnologies actuals en un ambient real de treball, comprendre el procés productiu i participar-hi, adquirir hàbits en relacions humanes en l’empresa entre altres coses que aconsegueix amb la Formació en Centres de Treball (FCT) i la Formació en Entorn Professional (FEP) pel cicle de pell, més coneguda a la FP com a formació dual.

Per a més informació sobre l’oferta educativa de l’escola podeu trucar al 93.805.52.62 o directament podeu visitar la nostra web https://lagaspar.com on podreu trobar tota la informació.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.