L'alcalde de Tetuan visita l’Escola d’Art i Disseny La Gaspar - LaGaspar
2699
post-template-default,single,single-post,postid-2699,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

L’alcalde de Tetuan visita l’Escola d’Art i Disseny La Gaspar

L’alcalde de Tetuan visita l’Escola d’Art i Disseny La Gaspar

Dimarts passat l´alcalde de la ciutat marroquina de Tetuan, Mohamed Idaomar, va visitar l’escola municipal d’art, disseny i artesania Gaspar Camps  d´Igualada, reconeguda a nivell nacional pel seu nivell en disseny i artesania en cuir. L’alcalde de Tetuan, acompanyat de dos membres del consell comunal de la ciutat, Mohammed Charkaoui i Mohamed El Afaki, el cap del Servei de Cooperació Descentralitzada del Comú de Tetuan, Yassir Ghailan, el gerent de la Gestoria Carles, Pere Carles i Miquel Segura de la Unesco, van rebre la benvinguda de la secretària acadèmica, Ester Comenge i la directora de l’escola, Raquel Camacho;

La comitiva va visitar les instal·lacions de l’escola i van poder veure en directe com es treballa de forma pràctica dins un taller de pell equipat amb altes prestacions i dotat de l’última tecnologia així com de tot el material artesanal i industrial necessari per confeccionar qualsevol tipus de producte en pell de forma professional.

La directora de l’escola els hi va explicar la important vinculació que l’escola té actualment amb les empreses mitjançant la Formació en Centres de treball en format pràctiques en empreses i tallers de cuir, així com el conveni de Formació en Entorn Laboral, formació dual en ensenyaments artístics, que l’escola manté des d’aquest curs 2017-18 amb l’empresa Tous pel cicle formatiu d’Artesania de Complements de Cuir, on els alumnes de segon curs són formats una part important dels continguts d’aquests estudis, concretament del taller de cuir, a l’empresa.

L’escola municipal d’art i disseny Gaspar Camps d’Igualada ofereix dins la seva oferta reglada el singular cicle formatiu professionalitzador de grau mitjà d’Artesania de Complements de cuir, cicle formatiu vinculat a la moda i la pell únic a Catalunya guardonat amb el Premi Nacional Prestigia.

En aquesta visita la comitiva va poder veure, acompanyats pel professor del Taller de Pell, Mosi Ayabi, com es treballa el disseny i l’artesania en pell tant vegetal com al crom, mitjançant el disseny i l’aplicació de les tècniques artesanals i industrials. Van poder veure diferents prototips i treballs que els alumnes del cicle formatiu d’Artesania de Complements de Cuir han dissenyat i confeccionat dins el mòdul de Taller de Pell amb pell utilitzant diferents tècniques artesanals i industrials.

La FTC (Formació en Centres de Treball) té com a objectiu facilitar la inserció laboral i la qualificació professional dins el món laboral, fer un aprenentatge tant de les tecnologies actuals com de les tècniques més tradicionals en l’àmbit de la pell, dins un ambient real de treball, comprendre el procés productiu i participar-hi, adquirir hàbits en relacions humanes en l’empresa entre altres.

Tetuan ha estat recentment reconeguda com a Ciutat Creativa per la Unesco en l´apartat de l´Artesania i les Arts Populars i aquesta delegació visita ara Igualada per a millorar els seus coneixements en aquest àmbit de l´activitat econòmica i la formació en artesania en cuir.

L’escola municipal d’art i disseny Gaspar Camps d’Igualada ofereix ensenyaments oficials professionalitzadors en l’àmbit del disseny, concretament en les especialitats de disseny gràfic i disseny en pell. És l’única escola de Catalunya que imparteix cicles formatius reglats, amb titulació oficial del Departament d’Ensenyament, en disseny en pell, concretament el cicle formatiu d’Artesania de Complements de Cuir, cicle formatiu vinculat a la moda i la pell únic a Catalunya amb titulació oficial que ofereix l’escola municipal d’art i disseny Gaspar Camps d’Igualada, coneguda com La Gaspar. L’escola també ofereix estudis no reglats dins el marc d’escola oberta amb el monogràfic de “Disseny i Producció en pell”.

Per a més informació sobre els estudis singulars d’Artesania de Complements de Cuir, trucar a l’escola 93.805.52.62 o https://escolagasparcamps.org

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.