Raquel Camacho, directora i professora de la Gaspar participa al Symposium Grafica a l’escola Massana - LaGaspar
2592
post-template-default,single,single-post,postid-2592,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Raquel Camacho, directora i professora de la Gaspar participa al Symposium Grafica a l’escola Massana

Raquel Camacho, directora i professora de la Gaspar participa al Symposium Grafica a l’escola Massana

El passat mes de setembre se va celebrarar en el nou edifici de l’Escola Massana el tercer Symposium Grafica, un simpòsium organitzat per la revista científica sobre disseny gràfic “Grafica”, del Departament de Publicitat, Comunicació Audiovisual i Relacions Públiques de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, i compta amb la col·laboració del Grup de Recerca en Estratègia i Creativitat en Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Ramon Llull; del Grup de Recerca en Publicitat i Relacions Públiques GRP de la Universitat Autònoma de Barcelona; i del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.
Els temes a tractar van ser al voltant del disseny gràfic, els seus àmbits i límits, la seva pedagogia i exercici, la seva influència en els públics, i qualsevol aspecte que pugui incidir en la seva activitat.
En aquest Symposium la directora de l’ escola d’art i disseny Gaspar Camps Dra. Raquel Camacho,  va ser convidada com a representat de La Gaspar, considerada com a una institució de reconegut prestigi i trajectòria per participar com a integrant de la taula rodona “Disseny gràfic i entorn acadèmic”,  orientada a reflexionar sobre l’ensenyament del disseny i de les seves formes projectual amb l’objectiu d’aportar un punt de vista específic i d’aquí extreure visions complementàries.
La Raquel Camacho va realitzar una exposició sobre la singularitat de l’ensenyament disseny gràfic i les seves formes projectual dins l’àmbit dels cicles formatius d’arts plàstiques i disseny.
La professora i directora de l’escola va parlar des de la perspectiva dels estudis de formació professionalitzadora, des de l’àmbit de la FP de disseny allunyant-se i diferenciar-los de la formació teòric-disciplinar dels graus universitaris en disseny.
Va explicar les dues vies dels ensenyaments professionalitzadors, el primer i el què s’imparteix a la Gaspar, les Arts Plàstiques i el Disseny; i el segon, la Formació Professional i va exposar la problemàtica existent actualment a nivell formatiu ja què el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals només recull la formació que ve regulada per la FP, i en canvi la formació específica de disseny vinculada a les Arts Plàstiques i el Disseny no es recull en el mateix catàleg, malgrat ser el lloc on s’imparteix aquesta formació específica de la disciplina com indica el seu propi nom “Arts Plàstiques i Disseny”.
També va exposar el cas particular de la Gaspar, una escola on s’imparteixen CF de grau mitjà i superior, concretament de la família professional de la comunicació gràfica i audiovisual el CFGM d’APGI i CFGS de Gràfica Publicitària i de la família de la Indumentària el CFGM d’Artesania de Complements de Cuir, únic a tota Catalunya.
A més de la intervenció de la directora de la Gaspar, també van exposar a la taula rodona “Disseny gràfic i entorn acadèmic” Carme Ortiz, directora de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya, Sheila González coordinadora del grau de disseny de la Universitat Internacional de Barcelona, Albert Montull cap d’ordenació acadèmica de l’escola Elisava i moderada pel degà del Col.legi professional de disseny gràfic de Catalunya Jesús del Hoyo.
Les intervencions dels quatre ponents va finalitzar amb una la animada participació en el debat i va servir per constatar la falta d’organització en els estudis de disseny gràfic i clarificar els nivells formatius que haurien d’existir vinculats al sector professional.
Per a més informació sobre els cicles formatius oficials professionalitzadors d’Arts Plàstiques i Disseny, tant de grau mitjà d’Assistència al Producte Gràfica Imprès o Artesania de Complements de Cuir i/o de grau superior de Gràfica Publicitària que s’imparteixen a l’escola, trucar al telf. 93.805.52.62 o https://escolagasparcamps.org

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.