La Gaspar a IDEA - LaGaspar
2238
post-template-default,single,single-post,postid-2238,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

La Gaspar a IDEA

La Gaspar a IDEA

Els dies 6 i 7 d’octubre l’associació de dissenyadors Disseny=Igualada va convocar la segona edició d’IDEA, Igualada Disseny En Acció, amb l’objectiu de posar en contacte el disseny i la indústria.
Entre els diferents actes realitzats va destacar per la nombrosa participació el workshop de la pell. El seu propòsit era generar idees innovadores, que permetessin buscar noves alternatives de productes realitzats o acabats en pell.
En el local de La Bella van concórrer diversos professionals i quasi mig centenar d’estudiants de diverses escoles de disseny de producte. Hi havia alumnes de l’escola Elisava i IED, les dues de Barcelona, de l’Escola d’Art Arsenal de Vilafranca i, especialment, del cicle formatiu d’Artesania de Complements de Pell de l’EMA Gaspar Camps d’Igualada.
La jornada va començar amb una conferència de l’industrial igualadí Miquel Vila que va explicar les característiques i propietats de la pell. El públic va tenir ocasió de tocar i apreciar mostres de cuir de diversos tipus i qualitats. Per molts dels assistents la xerrada va ser reveladora de les possibilitats que aquest material natural té en el disseny de producte.
Tot seguit a partir d’algunes propostes de producte, els assistents havien de desenvolupar i aportar diverses alternatives. Malgrat el poc temps disponible algunes de les solucions es van arribar a presentar en forma d’un primer prototip gràcies a disposar de material i de l’assistència de professorat de l’EMA Gaspar Camps que també va proporcionar maquinari de confecció.
Acabats els encàrrecs els diferents grups van presentar els dissenys i s’obrí un debat en una taula rodona composta de professionals del sector que els van comentar. A la mateixa taula hi eren també les regidores Àngels Chacon i Maribel Cuadras que van assenyalar la importància del disseny en el desenvolupament econòmic de la ciutat i en la innovació de la indústria.
Hi hagué consens, entre estudiants i professionals, a valorar aquesta trobada amb la pell com un descobriment. L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps va oferir les seves instal·lacions i coneixements en el disseny de la pell per fer realitat qualsevol proposta que poguessin fer, en un futur, els presents. En algunes de les intervencions es suggerí que la trobada hauria de ser l’inici d’un possible laboratori de idees o d’unes jornades específiques per trobar nous productes fets en cuir.
img_6366

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.