Premi Nacional d’Artesania per a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps - LaGaspar
2192
post-template-default,single,single-post,postid-2192,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Premi Nacional d’Artesania per a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Premi Nacional d’Artesania per a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Nota premsa prestigia (1)
Igualada està d’enhorabona perquè la Generalitat de Catalunya ha atorgat el Premi Nacional d’Artesania – Premi Prestigia- 2016  a l’Escola Municipal d’Art de la nostra ciutat: l’EMA Gaspar Camps. Aquest premi està dirigit a les persones, empreses, entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l’artesania en la societat. En l’edició d’enguany, el premi s’ha atorgat a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps per la seva tasca en  l’àmbit del disseny i l’artesania en cuir.
L’acta del jurat valora especialment l’aposta ferma i decidida que fa l’escola per un ofici històric vinculat al nostre territori i el fet de ser escola de referència en el món del cuir (l’EMA Gaspar Camps és l’única escola de Catalunya que ofereix estudis reglats en l’àmbit del disseny en cuir). El jurat també reconeix amb aquest premi la tasca de promoció, difusió i potenciació del disseny de qualitat en cuir que es fa des de l’escola, aplicant tècniques artesanals i dotant de valor afegit a objectes funcionals i contemporanis. Per últim, també es premia l’esforç que fa l’escola per tal de connectar l’activitat docent amb el món empresarial. En aquest sentit, l’escola procura que els alumnes del cicle formatiu d’Artesania en Cuir tinguin l’oportunitat de col·laborar amb  professionals de diferents sectors en l’elaboració de projectes reals. Alguns exemples d’aquestes col·laboracions són el treball conjunt realitzat amb dissenyadors reconeguts de casa nostra en el disseny i confecció de les bosses i complements per les seves desfilades (Míriam Ponsa, Bibian Blue o Xavi Grados) o el disseny i elaboració d’objectes singulars en cuir a demanda del client.
Volem felicitar especialment els alumnes d’aquest cicle formatiu ja que amb els seus treballs i projectes han fet possible l’obtenció d’aquest premi.
El curs vinent l’escola impartirà el cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania de Complements de Cuir (estudis reglats amb titulació oficial de tècnic en grau mitjà pel Departament d’Ensenyament) de la família de la Indumentària, vinculant-se d’aquesta manera al món de la moda i afegirà a la seva oferta 3 cursos monogràfics d’escola oberta d’aquesta especialitat. Els monogràfics previstos són: “Curs de tècniques artístiques de la pell i complements”, “Neoartesania: disseny de marroquineria slow fashion” i “Tècniques de patronatge i producció en pell”. Les inscripcions per aquest monogràfics es podrà fer durant aquest mes de juny a l’escola.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.