El disseny com a eina de canvi - LaGaspar
1980
post-template-default,single,single-post,postid-1980,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

El disseny com a eina de canvi

El disseny com a eina de canvi

Alumnes de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, juntament amb diversos dissenyadors professionals i tècnics, van participar en els workshops organitzats en la primera Fira del Disseny IDEA que es va celebrar a Igualada els passats 18 i 19 d’aquest novembre.
La fira, organitzada pel col·lectiu Disseny=Igualada, va acollir diversos estudis de disseny de producte que presentaven els seus serveis a empreses productores i emprenedors. L’objectiu de la fira era connectar dos sectors que es necessiten mútuament i sovint es desconeixen. La innovació i el desenvolupament de nous productes cal fer-la de manera sistemàtica amb un coneixement profund dels recursos industrials, del mercat i de les necessitats de l’usuari; aquest coneixement és el servei que aporta un estudi de disseny.
Els tallers van ser portats per les firmes igualadines Ultramagic Ballons i Grup Fàbregas. A partir del plantejament d’uns problemes concrets de les empreses, els diferents equips de treball van desenvolupar, al llarg de la jornada, diverses estratègies de producte. Els equips van estar assessorats per tècnics de les empreses i van tenir també l’oportunitat de visitar les instal·lacions de la factoria Ultramagic.
A través d’aquests tallers de disseny les empreses participants van rebre una notable quantitat d’informació i suggeriments, mentre que els dissenyadors, estudiants i tècnics van tenir l’oportunitat de conèixer les necessitats i exigències de sectors i mercats nous per a ells, a més de compartir interessos, idees i procediments. Un enriquiment i profit mutu que era el seu objectiu.
En les conclusions dels workshops va quedar palesa la qualitat de les aportacions dels equips amb perspectives de poder dur a terme alguna de les solucions. Sobre aquest punt l’organització ha manifestat la intenció de crear més tallers específics per sectors o col·lectius.
IDEA-1 IDEA-2

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.