L'ESTRENA DE LA CANTATA RASPALL. FOU UN ÈXIT ROTUND!​ - LaGaspar
1804
post-template-default,single,single-post,postid-1804,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

L'ESTRENA DE LA CANTATA RASPALL. FOU UN ÈXIT ROTUND!​

L'ESTRENA DE LA CANTATA RASPALL. FOU UN ÈXIT ROTUND!​

El dimecres 25 de març  a les 7 de la tarda va tenir lloc al Pavelló de hoquei de les Comes la tretzena edició de la Cantata escolar. Activitat organitzada per l’ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de l’ajuntament de Vilanova del Camí i el suport logístic de les escoles municipals d’art, música i teatre d’Igualada.

En memòria de les víctimes de l’accident aeri de Germanwings, l’acte s’inicià amb la interpretació del Cant del ocells. Seguidament hi va haver breus parlaments de les direccions de les escoles artístiques i, al seu torn, l’alcalde d’Igualada Sr. Marc Castells, va presentar la cantata Raspall adaptació d’un conte original de Pere Calders que justament s’estrenava en aquesta ocasió, va saludar als assistents, i molt especialment a les filles de Pere Calders: Glòria i Tessa, i també als autors de la Cantata: Joan Pinyol (adaptació del text i autor de les lletres de les cançons) i Xavier Cassanyes (autor de la música).

El concert el va iniciar l’Ensemble de Vent de l’escola de música que, dirigit per Frances Gregori, va interpretar: En el jardí d’un monestir d’Albert W. Ketèlbey i El Quixot de Ferran Ferrer. Desprès d’aquesta actuació l’alumnat de 4t de primària de totes les escoles d’Igualada: Acadèmia Igualada, Ateneu Igualadí, Àuria, Emili Vallès, Escolàpies, Escola de música, Escola Pia, Dolors Martí, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Jesús Maria, Mare del Diví Pastor, Maristes Igualada, Mestral, Monalco, Montclar, Mowgli, Ramon Castelltort i Joan Maragall, Marta Mata, i Pompeu Fabra de les escoles de Vilanova del Camí —al voltant d’uns 770 cantaires—, acompanyats per professors de l’escola de música i la narració d’Alícia Zamora, alumna de l’escola municipal de teatre, van interpretar la Cantata Raspall, dirigits tots ells per Montserrat Roset.

Els pares i mares, a més de les cançons, van poder gaudir dels treballs plàstics que ambientaven el pavelló. Treballs realitzats pels mateixos cantaires sota la direcció de David Obiols.

En finalitzar la cantata, i desprès d’un bis i d’un llarg aplaudiment dirigit sobretot als mestres i als alumnes, Marc Castells, alcalde d’Igualada; Anna Bacardit, regidora d’ensenyament i universitats; i els directors de les escoles d’ensenyaments artístics, van obsequiar a les filles de Pere Calders amb un exemplar de la cantata i als autors, als col·laboradors i als mestres de música i de plàstica amb un petit detall floral. No està de més fer notar i agrair també la col·laboració, potser no tant visible, de mestres i tutors de les aules de 4t que amb el seu treball van ajudar també a la realització de la cantata així com el disseny i la maquestació del programa de mà, fets per Adrián Haro, alumne de l’escola municipal d’art.

cantata-1 cantata-2

Fotografies de Nil Castelltort
Alumne de l’escola municipal d’art d’Igualada

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.