L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps participa en la commemoració del 25N - LaGaspar
1688
post-template-default,single,single-post,postid-1688,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps participa en la commemoració del 25N

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps participa en la commemoració del 25N

xerradaEn el marc dels actes de commemoració del 25N, Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones que s’han portat a terme en diferents municipis de la Conca d’Òdena, l’alumnat i professorat de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps va participar durant el matí del dimecres 3 de desembre en diversos tallers organitzats per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena.
Els tallers van ser impartits amb molt d’encert per Raquel Marques, de l’entitat Drac Màgic, que va potenciar el diàleg i la participació com a mitjà de trencar tòpics i estereotips de gènere, encara una mica massa arrelats en l’inconscient del que a l’actualitat ens podríem pensar.
El taller per a l’alumnat de cicles de grau mitjà (Artesania en Cuir i Assistència al producte gràfic imprès) va ser Estereotips a la pantalla: la violència vers les dones en els mitjans de comunicació, en el qual es van abordar les imatges de la feminitat que ens ofereixen avui en dia els mitjans de comunicació (des de la publicitat fins al cinema, passant pels videojocs o els informatius), que vénen determinades per una tradició cultural concreta, que situa les dones en uns rols i uns valors lligats a la cura, la maternitat, l’exhibició del propi cos, etc. Aquests estereotips, presents en la història de les representacions visuals de les dones, tenen avui encara plena vigència i s’ha de ser conscient aquestes representacions dels mitjans de comunicació són sempre una construcció, o sigui que hi ha “algú” que decideix què i com hi apareix representat i, no menys important, què no hi surt.
Al taller per a l’alumnat de cicles de grau superior de Gràfica Publicitària, El cos com a missatge: el sexisme a la publicitat, es va treballar la composició visual dels cossos femenins i la seva relació amb les trames publicitàries per evidenciar les estratègies enunciatives que posa en joc la retòrica publicitària de cara a la construcció, manteniment i difusió d’imaginaris sexistes, com a condició per a la seva suposada eficiència.
Des de l’escola pensem que aquest treball amb tallers ha estat una eina molt positiva per incidir en un tema important en la nostra societat, i més tenint en compte la formació dels nostres joves estudiants i futurs professionals i creatius.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.