Inauguració de l’exposició de Xavier Vives a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps - LaGaspar
1637
post-template-default,single,single-post,postid-1637,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Inauguració de l’exposició de Xavier Vives a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Inauguració de l’exposició de Xavier Vives a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

P1010644-2
El passat dijous dia 23 d’octubre s’inaugurà a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps l’exposició “Sensus & Motus ex Machina” de l’artista, dissenyador i també professor de la mateixa escola, Xavier Vives. La inauguració, molt concorreguda, va comptar amb la presència de l’autor i de la directora de l’escola, M. Goretti Bartrolí que obrí l’acte.
Per la seva banda, Xavier Vives explicà la seva obra, composta per un conjunt de nou escultures cinètiques de petit format que s’activen electrònicament a partir de diferents sensors en contacte amb l’espectador, que és qui les posa en marxa. La intenció de l’artista, explicà Vives, és generar un senzill diàleg entre les màquines i l’espectador. Tal com ell les concep, aquestes peces semblen “veure” i “sentir” com éssers intel·ligents i s’activen de forma quasi màgica –el seu mecanisme queda amagat dins d’unes capsetes que alhora els serveixen de peanya- establint aquesta relació quasi emocional entre la persona i l’escultura que, aparentment inanimada, comença a moure’s o a reaccionar a estímuls externs, com el tacte, la veu o la intensitat de llum. Es tracta d’estructures senzilles però poètiques alhora, realitzades amb materials naturals, com la fusta de balsa, el cordill, canya, cuir, vímet, cristall o llana.
L’exposició es podrà veure fins al proper 22 de novembre en l’horari habitual del centre.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.