L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps participa a la 080 Barcelona Fashion Week amb Míriam Ponsa - LaGaspar
1594
post-template-default,single,single-post,postid-1594,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps participa a la 080 Barcelona Fashion Week amb Míriam Ponsa

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps participa a la 080 Barcelona Fashion Week amb Míriam Ponsa

Del 30 de juny al 4 de juliol s’ha celebrat una nova edició del 080 Barcelona Fashion Week, en aquesta ocasió al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, en la qual va desfilar la dissenyadora manresana Míriam Ponsa, amb la col·lecció Dones mula, els complements de la qual han estat realitzats per l’alumnat del cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania en Cuir de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps.
Dones mula, col·lecció per a Primavera/Estiu 2015, vol fer visible la situació de les dones mula o portadores de Melilla que, posen en risc la seva salut transportant pesadíssimes càrregues a través de la frontera d’Espanya cap al Marroc en condicions de treball de semi-esclavatge.
Per a la realització d’aquesta col·lecció, amb un patronatge basat en la idea de la càrrega i les motxilles, han estat molt importants tant els materials com les tècniques: tècniques de teixidura artesanal amb cintes i cordons, la cistelleria, el macramé i els nuats, que simbolitzen les cordes de les portadores i l’esclavitud; estampats treballats a partir de la serigrafia; materials com la goma elàstica, que simbolitza l’opressió i la falta de llibertat d’aquestes portadores.
I els complements, les bosses realitzades per l’alumnat de segon curs del d’Artesania en Cuir de l’escola, també s’han treballat seguint la inspiració de la dissenyadora i amb el seu guiatge i supervisió: materials naturals com el cuir d’Igualada, colors crus i terrosos, que fan pensar en la pols i el fang, tot per aconseguir textures i peces que comparteixen l’esperit dels models de la col·lecció.
Aquest és un dels projectes realitzats durant el curs 2013-2014 que lliga els ensenyaments impartits a l’escola amb el món professional i l’empresa, línia en la qual, des de l’escola, creiem que és molt important de treballar.
Més informació:
http://www.miriamponsa.com/blog/
M_Ponsa-1 M_Ponsa-3 M_Ponsa-4 M_Ponsa-5 M_Ponsa-6

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.