Presentació d’XTREMKUIR, activitat pedagògica transversal de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps - LaGaspar
1518
post-template-default,single,single-post,postid-1518,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Presentació d’XTREMKUIR, activitat pedagògica transversal de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Presentació d’XTREMKUIR, activitat pedagògica transversal de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

P1000624_XtremKuir
L’Escola Municipal d’Art  Gaspar Camps d’Igualada ha dut a terme del 4 a l’11 d’abril una nova activitat pedagògica transversal anomenada XtremKuir, i el divendres 11 d’abril en fa ver la presentació pública dels resultats al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.
El professorat de l’escola, encapçalat per Xavier Vives, Jordi Enrich i Raquel Soteras, van plantejar i començar a experimentar en aquest repte, que s’ha basat en la realització d’un producte nou, en aquest cas un instrument musical portable, un wearable, amb el cuir com a material base i l’aplicació de la tecnològica a partir d’una placa electrònica Makey-makey, del programa SampliTron i l’ordinador. Cada equip d’alumnes, format per estudiants dels diferents cicles formatius d’art i disseny que s’imparteixen a l’escola (Artesania en Cuir, Assistència al producte gràfic imprès i Gràfica Publicitària) ha treballat un concepte propi d’instrument, n’ha realitzat un prototip funcional i també ha dissenyat la part gràfica (marca, logotip, embalatge, manual d’instruccions, memòria, vídeo de demostració del producte, etc.).
El divendres, doncs, cada equip va presentar el seu projecte, inspirat en idees ben variades (lúdiques, esportives, de denúncia, comunicatives) destinat a un públic infantil o per a més grans, i va procedir a una valoració popular, tenint en compte criteris com funcionalitat, ergonomia, sostenibilitat, viabilitat del projecte, a part de la mateixa qualitat de l’exposició.
En el planteig d’aquest projecte, des de l’escola s’ha volgut incidir en la importància de l’aplicació del pensament transversal a l’àmbit del disseny i la creació, al procés de treball, en equip i col·laboratiu entre els diferents equips, i a l’aplicació de la tecnologia tot desenvolupant conceptes innovadors i aplicacions no convencionals en noves categories de producte.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.