Setmana d’XTREMKUIR a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps - LaGaspar
1509
post-template-default,single,single-post,postid-1509,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Setmana d’XTREMKUIR a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Setmana d’XTREMKUIR a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Josep_M_Comajuncosas
L’Escola Municipal d’Art  Gaspar Camps d’Igualada està immersa aquesta setmana en una nova activitat pedagògica transversal entre els diferents cursos reglats d’art i disseny anomenada XtremKuir, i orientada a la recerca i a la innovació.
Aquesta activitat es va iniciar el divendres 4 d’abril amb una presentació del projecte a l’alumnat, i finalitzarà el divendres 11 quan es mostraran públicament els resultats d’aquest treball d’experimentació i recerca.
Xavier Vives, professor de l’escola, va explicar el passat divendres el planteig d’aquest repte, que es basa en la realització d’un producte experimental, en aquest cas un instrument musical portable, un wearable, que tindrà el cuir com a material base i del qual no hi hagi experiència comercial. Cada equip d’alumnes, format per estudiants dels diferents cicles formatius que s’imparteixen a l’escola (Artesania en Cuir, Assistència al producte gràfic imprès i Gràfica Publicitària) haurà de proposar el seu concepte d’instrument, realitzar un prototip funcional, dissenyar la marca, el seu logotip i l’embalatge.
En el planteig del treball es valora la singularitat del producte, que posi al límit les prestacions del cuir com a material, que busqui aplicacions no convencionals i noves categories de producte. Pedagògicament importa desenvolupar la creativitat en la realització d’un disseny transversal, la sensibilització cap al material de base, el cuir, amb criteris com funcionalitat, ergonomia, sostenibilitat o viabilitat, la incorporació de les noves tecnologies, i, especialment, el treball col·laboratiu en equip i el pensament transversal i creatiu.
Per contextualitzar aquest treball i reforçar les explicacions del professorat de l’escola. el dilluns 7 d’abril vam comptar amb una conferència realitzada per Josep Maria Comajuncosas, músic i informàtic, professor de l’Escola Municipal de Música d’Igualada i del Departament de Sonologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), investigador del Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra i director de la Barcelona Laptop Orchestra, que va ampliar l’explicació tècnica i projectual amb nombrosos exemples i experiències.
Aquesta finalitzarà el divendres 11 d’abril amb la presentació pública al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, a partir de dos quarts d’onze del matí, dels prototips d’aquests projectes i dels seus complements gràfics.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.