XTREMKUIR, nova activitat pedagògica a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps - LaGaspar
1476
post-template-default,single,single-post,postid-1476,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

XTREMKUIR, nova activitat pedagògica a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

XTREMKUIR, nova activitat pedagògica a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

logo-XK

L’Escola Municipal d’Art  Gaspar Camps d’Igualada durà a terme del 4 a l’11 d’abril una nova activitat pedagògica transversal entre els diferents cursos reglats d’art i disseny anomenada XtremKuir, i orientada a la recerca i a la innovació.

Durant aquests 6 dies l’alumnat dels cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, tant del cicle d’Artesania en Cuir com dels cicles de la família de Comunicació Gràfica i Audiovisual (Assistència al producte gràfic imprès i Gràfica Publicitària) treballarà en la realització d’un producte experimental que se’ls proposarà, que tindrà el cuir com a material base i del qual no hi hagi experiència comercial. D’aquesta manera es vol explorar les possibilitats del cuir amb les noves tecnologies i innovar en la recerca de nous conceptes de producte.

En aquesta ocasió es proporcionarà a l’alumnat una placa electrònica a partir de la qual s’haurà de crear un instrument musical que l’intèrpret es pugui vestir. Cada equip haurà de proposar el seu concepte d’instrument, realitzar un prototip funcional i dissenyar la marca, el seu logotip i l’embalatge.

El dilluns 7 d’abril l’escola també comptarà amb una conferència realitzada per Josep Maria Comajuncosas, músic i informàtic, professor de l’Escola Municipal de Música d’Igualada i del Departament de Sonologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i investigador del Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra, també coordina i dirigeix l’Orquestra de Portàtils de l’ESMUC, un punt de trobada per a investigadors sonors, lutiers digitals, intèrprets i compositors, que focalitza l’interès en el desenvolupament de noves interfícies de control musical i nous paradigmes per a interpretació en xarxa. La seva intervenció versarà sobre “Les vies de nous instruments musicals”.

L’objectiu de fer un projecte d’aquesta complexitat en poc temps és desenvolupar la creativitat i l’habilitat per treballar amb conceptes innovadors i d’un cert nivell de ruptura, ja que el producte final del treball ha de ser singular pel fet que posi al límit les prestacions del cuir i proposi aplicacions no convencionals en noves categories de producte. Els resultats d’aquesta arriscada experiència es podran veure el divendres 11 d’abril a mig matí al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.