L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps a la II Jornada d’Art i Disseny: de l’escola a l’empresa - LaGaspar
1480
post-template-default,single,single-post,postid-1480,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps a la II Jornada d’Art i Disseny: de l’escola a l’empresa

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps a la II Jornada d’Art i Disseny: de l’escola a l’empresa

L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps va participar a la II Jornada d’Art i disseny: de l’escola a l’empresa, realitzada el 20 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on es va presentar una selecció d’Obres i Projectes Finals de l’alumnat dels cicles formatius de grau mitjà i superior de les 27 escoles d’art de Catalunya.

La II Jornada d’Art i Disseny: de l’escola a l’empresa ha estat organitzada pel departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat i les direccions de les Escoles d’Art i Disseny de Catalunya amb la finalitat de fomentar la interrelació escola-empresa i mostrar les potencialitats creatives que emergeixen de les escoles d’art.

A les Escoles d’Art i Disseny s’imparteixen cicles formatius d’art i disseny, uns estudis que combinen la formació teòrica i pràctica de cada especialitat i que tenen una funció professionalitzadora, ja que possibiliten l’aplicació de les capacitats adquirides a l’àmbit laboral.És a dir, les persones formades professionalment en els cicles formatius d’art i disseny tenen la capacitat de resoldre un projecte vinculat a un àmbit específic, que comprèn la seva concepció, realització i comunicació d’aquest projecte, combinant de manera innovadora mitjans i tècniques tradicionals i tecnològicament  novedosos.

Durant aquesta jornada, s’han pogut veure treballs d’Obres i Projectes finals realitzats per l’alumnat de les escoles d’art i presentats l’any 2013. Tots els treballs s’han presentat en vídeo i a través d’un roll-up; a més 20 d’aquests treballs s’han presentat en directe, ja sigui en viu o en format vídeo en dues taules, a la primera de les quals va exercir com a moderadora M. Goretti Bartrolí i Piqué, directora de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada.

El mateix dia a la tarda va continuar l’exposició dels roll-up dels treballs i dels vídeos, i els mitjans de comunicació que no ho havien fet al matí van tenir l’oportunitat de veure aquests projectes i parlar amb responsables o alumnes graduats de les escoles.

Aquesta iniciativa vol contribuir a difondre el paper del disseny i a millorar la comprensió del rol que tenen les Escoles d’Art i Disseny en el creixement econòmic i la competitivitat del país. Així mateix es vol destacar el compromís que les escoles de Catalunya adquireixen en garantir una formació de qualitat als professionals qualificats, per tal de donar respostes integrals al món empresarial, ja que, com és sabut, el disseny és considerat coneixement i creativitat que genera valor afegit als productes i serveis, i per això es constitueix com una important disciplina amb un fort impacte sobre la competitivitat d’empreses de tots els sectors.

Artidisseny_2014_12

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.