Master-class sobre el mapping del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll a L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps - LaGaspar
1449
post-template-default,single,single-post,postid-1449,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Master-class sobre el mapping del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll a L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Master-class sobre el mapping del Pantocràtor de Sant Climent de Taüll a L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Foto_Master_Pantocràtor-2
El passat dimecres 26 de febrer, va tenir lloc a l’Escola d’Art una master-class a càrrec d’Ester Comenge i d’Albert Burzon sobre el projecte del mapping recentment inaugurat a l’església de Sant Climent de Taüll.
L’estudi Burzon-Comenge, juntament amb l’empresa Playmodes, són els autors d’aquest projecte de projecció audiovisual que permet visualitzar les pintures murals de l’absis, tal i com podien haver estat l’any 1123, any de la consagració de l’església. L’any 1920 les restes de les pintures romàniques van ser arrencades del seu lloc original i traslladades al Museu Nacional d’Art de Catalunya per a la seva conservació i exposició, on es poden visitar encara avui en dia. Comenge i Burzon van explicar al seu auditori com es va dur a terme el projecte que permet explicar in situ amb projectors d’alta definició com eren els frescos.
L’alumnat de l’Escola d’Art i els assistents externs a la xerrada van poder conèixer de primera mà com es va dur a terme aquest interessant projecte, des de la presa d’imatges fotogràfiques de les pintures conservades al MNAC, la digitalització 3D de l’espai, o la reconstrucció i restauració de l’obra amb el dibuix i pintat digitals. També van poder gaudir amb les explicacions tècniques del projecte, de com es va concebre l’animació o la instrumentalització i recreació musical de l’audiovisual, dels problemes tècnics d’encaix de les imatges projectades dins l’absis o de la col·locació dels projectors, entre d’altres. La xerrada va generar un gran interès per l’espectacularitat del projecte i pel seu caràcter innovador, que permet restituir d’una manera molt aproximada i alhora amb una mirada contemporània, el valor i significat d’aquesta joia de l’art romànic català.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.