Ana Alvargonzález Dalmau i Pitus Robert en l’inici de la V Setmana de l’Animació de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps - LaGaspar
1380
post-template-default,single,single-post,postid-1380,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Ana Alvargonzález Dalmau i Pitus Robert en l’inici de la V Setmana de l’Animació de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

Ana Alvargonzález Dalmau i Pitus Robert en l’inici de la V Setmana de l’Animació de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps

4
L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps ha iniciat el 3 de febrer la V Setmana de l’Animació, un projecte interdisciplinari de l’escola que enguany es desenvolupa del 3 al 7 de febrer i que acaba amb la presentació pública dels treballs audiovisuals, realitzats per l’alumnat, al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia el divendres 7 de febrer a partir de les 12 del migdia.
En aquesta ocasió el tema comú per treballar en cada projecte són els contes, i els escollits van ser contes de Pitus Robert del seu llibre Pols de lluna i vents d’acordió entre d’altres. Hem pogut comptar amb la presència del Pitus, que, el dilluns a primera hora, va venir a l’escola per posar-se “a les mans dels alumnes”. Com que cada grup d’alumnes treballava un conte diferent, el Pitus va poder contestar-los preguntes i resoldre alguns dubtes de manera ben instructiva i entretinguda. També va explicar com, essent cuiner de professió, va començar aquesta faceta d’escriptor.
El mateix matí, una mica més tard, va tenir lloc la conferència-master class d’Ana Alvargonzález Dalmau, que va explicar les diferents fases i el procés de realització d’una producció audiovisual, i, en especial la feina del director d’art.
Ana Alvargonzález és directora d’art i professora de l’ESCAC i ha guanyat nombrosos premis. Fa molts anys que es dedica al món audiovisual, i darrerament ha tingut molt reconeixement arrel de guanyar els premis Goya i Gaudí a la millor direcció artística pel seu treball a la pel·lícula “Pa negre”. De fet força elements i anècdotes de la seva explicació es van referir a episodis de la preparació d’aquesta obra. També va comentar la importància de la formació, incidint en la necessitat de professionals de la imatge gràfica i, sovint també en la demanda de persones formades en l’àmbit del disseny i la realització en pell, en produccions d’època per exemple, ensenyaments que es donen a la nostra escola.
Per acabar, i com a resum visual de la seva explicació, va mostrar l’anunci de Coca-Cola contra el sedentarisme, una realització de l’any 2013 en què va participar.
Des de l’escola pensem que és molt enriquidor per a l’alumnat poder comptar amb els exemples i les experiències reals viscudes i explicades per aquests professionals, i els volem agrair la seva bona disposició per venir i compartir amb nosaltres les seves vivències professionals.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.