Inauguració de l'Exposició “Quaderns de viatge” a l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps - LaGaspar
1306
post-template-default,single,single-post,postid-1306,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Inauguració de l'Exposició “Quaderns de viatge” a l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

Inauguració de l'Exposició “Quaderns de viatge” a l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

QUADERNSEXPO
Dijous passat es va inaugurar a la Sala d’Exposicions de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps l’exposició “Quaderns de viatge. Memòria popular en super 8 mm”.
La mostra, iniciativa de Ramon Porta, és el resultat d’un projecte de cerca de la filmació de prop de 200 pel·lícules en els formats subestandard de 8 mm i super 8 mm, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni cultural popular de la Catalunya central. Els resultats permeten reviure, des de la mirada dels seus protagonistes, expressions tant personals com el cinema domèstic i el cinema amateur entre els anys 60 i 80.
El projecte facilita alhora la conservació del material recollit en formats digitals per a la posterior re-apropiació del mateix pels seus protagonistes i pel conjunt de la gent del territori, per qui esdevé part del seu patrimoni cultural popular.
Es tracta d’una mostra, en definitiva, per prendre consciència del llegat fotogràfic propi  de la Catalunya central a través de la recuperació i exposició de material inèdit i fer-ne difusió.
La mostra va comptar amb la presència de la directora de l’escola, M. Goretti Bartrolí, de la Cap d’Estudis, Raquel Camacho, i amb la de l’autor del projecte, Ramon Porta qui va comentar als assistents algunes de les curiositats de la iniciativa i de les pel·lícules que es van projectar.
L’exposició es podrà veure a la sala d’exposicions de l’escola fins al 15 de novembre.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.