Conferència inaugural del curs 2013-2014 de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps - LaGaspar
1283
post-template-default,single,single-post,postid-1283,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Conferència inaugural del curs 2013-2014 de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

Conferència inaugural del curs 2013-2014 de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

Foto_Master_Enrich_Franch-2
El passat 26 de setembre va tenir lloc a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada la conferència inaugural d’aquest nou curs a càrrec d’Enric Franch.
Amb aquests actes l’escola vol acostar el seu alumnat als professionals destacats del sector del disseny i de la creativitat per compartir experiències i coneixements. La conferència d’Enric Franch, que va donar el tret de sortida a aquest nou curs escolar, va comptar amb la presència de tot l’alumnat de l’escola, alumnes de l’Escola Anoia, així com d’altres persones i professionals que no van voler perdre l’oportunitat d’escoltar les paraules del conferenciant, de reconeguda trajectòria docent i com a dissenyador industrial. L’acte va ser presentat per la Directora de l’Escola, M. Goretti Bartrolí, que agraí la presència del conferenciant i de qui destacà la seva notòria carrera professional.
Des de la seva vessant de pedagog –Franch ha estat anys professor d’Elisava- va plantejar la seva ponència, que duia per títol “Disseny-dissenys (o que cada pal aguanti el seu paller)”, des d’una perspectiva de revisió històrica del disseny, tractant diferents aspectes de la professió des de la transformació industrial de finals del segle XIX fins a la modernitat.
Al llarg de la seva xerrada, Franch va posar èmfasi en el procés de disseny i remarcà que el bon dissenyador és aquell que s’ubica dins del propi procés, i no actua de forma aïllada o independent. Franch remarcà la importància de recuperar també valors essencials que han de regir el disseny, com l’educació en el consum, i defensà una ètica-marc a partir de la qual es recolza tot. Una ètica bàsica sobretot centrada en les necessitats reals de l’individu, de la funció del dissenyador com a coordinador mitjancer de tot el procés de disseny, i del treball en equip i la cooperació entre els individus.
La conferència de Franch va aportar, en definitiva, una profunda reflexió al voltant de la responsabilitat del dissenyador i dels valors que han de regir la professió, des de l’austeritat, l’eficiència, l’aprofitament intel·ligent dels recursos i, en definitiva, dels valors de la feina ben feta. Recomanacions ben valuoses per a tots els assistents i per a un bon inici de curs.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.