Taller creatiu "El disseny dels aliments" a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada - LaGaspar
1208
post-template-default,single,single-post,postid-1208,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Taller creatiu "El disseny dels aliments" a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada

Taller creatiu "El disseny dels aliments" a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada

La setmana del 6 al 10 de maig de 2013, a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, hem fet l’activitat d’experimentació pedagògica “Una mirada al món del disseny alimentari que busca satisfer tots els nostres sentits”, encarada als estudiants de disseny gràfic (art final i gràfica publicitària). Un taller teòric i pràctic de disseny i gastronomia. En aquest taller ens preguntàvem quin és el procés de transformació que segueixen els aliments de l’hort al plat. Com és aquesta transformació? a partir de quins criteris s’intervé?, criteris relatius a la funció, la salut , l’estètica, la vivència sensorial, el ritual de comunió amb els altres… Els dissenyadors gràfics fan cartells, els dissenyadors de moda creen roba i els dissenyadors industrials mobles, cotxes i tot tipus de coses que ens fan servei. Els dissenyadors d’aliments treballen en productes per menjar i per beure; els donen un determinat estil i funció. No s’asseguren només que aquell menjar o aquella beguda alleugin la fam i la set dels nostres estómacs, sinó que s’ocupen també que el procés de menjar o de beure sigui com més pràctic millor i que impliqui tots els nostres sentits. Per poder fer aquest taller, coordinat pel professor del centre Jordi Enrich, hem col·laborat amb els germans Andrés, el David Andrés, cuiner, i el Xavier Andrés, arquitecte, responsables del futur espai gastronòmic “Somiatruites”. També ens hem contagiat de l’energia saludable del Guim Llacuna, el Ricard Goya i el Marcel Carner, amb els seus productes saludables de l’hortet de la salut, per fer un projecte pedagògic i gastronòmic conjunt. Habitualment els nostres estudiants han de treballar per crear la imatge d’un esdeveniment, una empresa o un comerç, però en aquesta ocasió, els hem proposat un exercici de sinestèsia creativa que consisteix a superar el repte que va proposar el cuiner David Andrés. Quins criteris cal considerar en el moment de presentar un plat? Com intervé forma, color, textura i sabor? Mengem pels ulls, l’oïda, el tacte, l’olfacte? Quines son les tendències en la cuina actual? Som el que mengem? En resum, pensem que, és enriquidor observar els vasos comunicants que hi ha en l’aparent juxtaposició de disciplines com el disseny i la gastronomia. El taller es va completar amb una sortida al futur espai gastronòmic “Somiatruites” i a l’hortet de la salut. Somiatruites-02

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.