I Jornada Art i Disseny: de l'escola a l'empresa - LaGaspar
1156
post-template-default,single,single-post,postid-1156,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

I Jornada Art i Disseny: de l'escola a l'empresa

I Jornada Art i Disseny: de l'escola a l'empresa

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i les escoles d’Art i Disseny de Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Cultura, hem organitzat la I Jornada Art i disseny: de l’escola a l’empresa, que tindrà lloc el proper 18 d’abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i que consistirà en una mostra dels millors Projectes i Obres Finals que l’alumnat de totes les Escoles d’Art i Disseny de Catalunya ha realitzat durant l’any 2012.
Les Escoles d’Art i Disseny es caracteritzen per impartir cicles formatius d’arts plàstiques i disseny, uns estudis que combinen la formació teòrica i pràctica de cada especialitat i que tenen una funció professionalitzadora, és a dir possibiliten l’aplicació de les capacitats adquirides a l’àmbit laboral.
En síntesi, les persones formades en els cicles formatius d’arts plàstiques i disseny professionalment tenen la capacitat de resoldre un projecte vinculat a l’àmbit específic, concepció, realització i comunicació del mateix, combinant de manera innovadora mitjans i tècniques tant tradicionals com tecnològicament novedosos.
És amb l’objectiu de fer difusió de la capacitat i dels talents joves titulats als cicles formatius d’arts plàstiques i disseny impartits a les escoles d’art de Catalunya i de facilitar la seva inserció laboral posterior que es realitzarà aquesta I Jornada Art i disseny: de l´escola a l´empresa, per mostrar els millors projectes i obres finals als àmbits professionals corresponents (empreses, associacions, institucions), a les administracions i als mitjans de comunicació.
S´ha previst de presentar aquests Projectes i Obres Finals de tres maneres diferents: amb una exposició física, una mostra en vídeo i, una presentació d’una selecció dels millors projectes en viu.
Aquesta presentació en viu, a l´auditori del CCCB, s’estructurarà en tres àmbits, amb un total de 5 projectes en cadascun d’ells: subjecte, objecte i entorn.
Per a la presentació de cada àmbit (subjecte, objecte, entorn) es comptarà amb un/a professional del disseny, empresari al mateix temps, que introduirà i posarà en valor aquests projectes, i amb un/a moderador/a, en un format similar a la taula rodona. Així, en l´àmbit de projectes relacionats amb subjecte, la dissenyadora i empresària serà Míriam Ponsa; a l´àmbit objecte, Toni Clariana; i a l´àmbit entorn, Jordi Bosch.
La inauguració i la clausura de la Jornada aniran a càrrec, respectivament, de la Consellera d´Ensenyament i del Conseller de Cultura, i per a la conferència inaugural es comptarà amb Nani Marquina i Josep Miàs, professionals del disseny que també són empresaris, com els citats anteriorment.
Per més informació sobre la I Jornada Art i disseny: de l’escola a l’empresa, es pot obtenir al següent enllaç http://www.xtec.cat/web/curriculum/professionals/artistics/artsplastdis/apd-escolaempresa
Simultàniament a la preparació d’aquesta Jornada, les Escoles d’Art i Disseny de Catalunya també van realitzar un projecte per trobar un logotip per presentar-la i que li donés una unitat. L’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada va presentar la proposta creada per Mireia Sala, alumna de primer curs de Gràfica Publicitària, i el projecte guanyador va ser el de Noemí Martínez, l’alumna de l’Escola d’Art de Tarragona.
SCROLL_Mireia_Sala

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.