Raül Martínez inaugura a la sala de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps - LaGaspar
927
post-template-default,single,single-post,postid-927,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Raül Martínez inaugura a la sala de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

Raül Martínez inaugura a la sala de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps


El dijous passat, 18 d´octubre, es va inaugurar l’exposició “De la projectació al moviment, dibuix i escultura. Formigues” a la sala Gaspar Camps de l’Escola Municipal d’Art d’Igualada, amb la presència de l’artista, de l’escultora Teresa Riba, de la cap d’estudis de l’escola, Raquel Camacho, i de la directora, M. Goretti Bartrolí.

L’obra de Raül Martínez combina perfectament el coneixement de la mecànica, l’estudi del moviment i la pràctica escultòrica, ja que, a partir de l’ofici, element molt important a l’hora d’enfrontar-se al fet escultòric, el Raül ha anat desenvolupant la sensibilitat i la creativitat artística, cosa que destaca la seva antiga professora Teresa Riba.
Com és habitual en les seves obres, la base principal dels projectes és l’ús de peces i materials reciclats, que a priori poden semblar freds i inexpressius (planxes metàl·liques, ferros, molles, cadenes, motors) però que, gràcies a l’observació dels animals reals i al treball acurat, transmeten una sensació de naturalitat i vida.

Les obres estan realitzades a partir de mecanismes aparentment senzills que incorporen sensors de moviment, cosa que fa que aquestes “criatures” reaccionin als estímuls que es troben en el seu camí, aportant un element lúdic i màgic, i despertant en el públic sorpresa i curiositat.

I és veritat que aquests ginys mecànics en forma d’animals diversos estan causant una petita commoció a tot aquell que transita per l’escola: fascinació general i algun ensurt per als despistats.

L’exposició “De la projectació al moviment, dibuix i escultura. Formigues”, de Raül Martínez, es podrà veure a la sala Gaspar Camps fins al 23 de novembre.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.