El trofeu de l'European Balloon Festival, disseny de Xavier Vives, professor de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps - LaGaspar
857
post-template-default,single,single-post,postid-857,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

El trofeu de l'European Balloon Festival, disseny de Xavier Vives, professor de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

El trofeu de l'European Balloon Festival, disseny de Xavier Vives, professor de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

ESCOLA GASPAR CAMPS

Proposta guanyadora: Xavier Vives

L’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de l’associació Disseny=Igualada, va convocar un premi per al disseny del trofeu de l’European Balloon Festival, per obsequiar els pilots guanyadors.
Amb aquesta convocatòria es volia incentivar el talent, la creativitat i la innovació, ja que es volia que aquest quedés també com a element identificatiu del festival. Tot i que les bases del concurs no es van fer públiques fins al dia 30 de maig, fet que va deixar poc temps per al desenvolupament del projecte, hi hagué una bona participació des de diversos llocs de Catalunya.
La proposta guanyadora és la del dissenyador i il·lustrador igualadí Xavier Vives, professor de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. El trofeu en si és una lleugera estructura cúbica d’acer inoxidable que sosté amb un joc de cables una forma com de globus transparent. L’autor escriu en la memòria que ha volgut fer referència a la lleugeresa i transparència de l’aire com a vector ascensional, alhora que volia connotar la qualitat, la precisió i la tecnologia.
Ens explica que va voler representar, amb la mateixa senzillesa, la màgia del globus flotant a l’aire. Així, mentre que els globus sustenten les estructures rígides i els cables, en aquesta peça passen a ser sustentadors, i la forma transparent és converteix en una metàfora de l’aire de l´interior del globus, que és la vertadera força ascendent.
La concepció tan lleugera i immaterial d’aquest trofeu trenca amb els dissenys més tradicionals que cerquen una major presència en pes i volum. El jurat ha apostat, sens dubte, per la innovació i la creativitat.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.