“La generació de la forma”, exposició de l'alumnat de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps - LaGaspar
649
post-template-default,single,single-post,postid-649,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

“La generació de la forma”, exposició de l'alumnat de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

“La generació de la forma”, exposició de l'alumnat de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

Xavier Vives
El dimecres 7 de març es va inaugurar a la sala de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps l’exposició “La generació de la forma”, una mostra de treballs de recerca realitzats per l’alumnat de segon curs del cicle formatiu de grau superior de Gràfica Publicitària de l’escola.
Aquest treball, realitzat dins el mòdul de Teoria del Disseny Gràfic, impartit pel dissenyador i professor de l’escola Xavier Vives, ha consistit en una recerca sobre els mecanismes i les forces físiques que generen la forma i de la manera com es veu modificada per exigències funcionals o constructives en el procés del disseny.
Per experimentar aquests principis teòrics, els alumnes han forçat la creació de formes autogenerades a partir de diferents procediments, com el so, la combustió, la compressió, la transformació de l’energia, etc. Així, es pot veure com el so afecta la forma transformant la seva física, ja que les freqüències sonores poden fer vibrar i saltar l’aigua; com l’aigua, gràcies a l’evaporació, cristal·litza en formes geomètriques, hexaedres, perfectes; com líquids de diferents densitats es barregen i creen formes en la natura que es van repetint i que, gràcies a la força de la gravetat i depenent dels recipients que les contenen, s’adapten i adquireixen formes diferents: gotes de tinta dins de l´aigua que recorden meduses dins del mar, etc.
Experiments que mostren que la forma sempre ha de ser objectiva, i que pot variar segons les forces i l´energia que la creen, i els obstacles del medi que hagin de superar.
L’exposició es podrà visitar fins al proper 29 de març.

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.