Conferència-master class de Roger Velázquez a l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps - LaGaspar
610
post-template-default,single,single-post,postid-610,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Conferència-master class de Roger Velázquez a l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

Conferència-master class de Roger Velázquez a l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps

escola gaspar camps
El passat dia 22 de febrer, coincidint amb l’exposicio “Retrat d’autor” que actualment també es pot veure a la Sala Gaspar Camps, Roger Velázquez va oferir una conferència-master class sobre el mateix tema a la Biblioteca Central d’Igualada.
Roger Velázquez va iniciar la conferència amb una introducció a la fotografia, a la tècnica del retrat i als principals fotògrafs del segle XIX, XX i XXI que han tractat aquesta temàtica: Nadar, Cecil Beaton, Bill Brandt, Richard Avedon, Helmut Newton, Robert Mapplethorpe o Annie Leibovitz, entre d´altres, referents que l’artista té presents ja sigui per temes tècnics, temàtica, missatge o inspiració, ja que considera bàsic conèixer els grans autors per aprendre constantment.
Ja centrat en la seva obra, Roger Velázquez va parlar sobre els diferents tipus de retrats (retrat de nu, retrat personal o d´autor, retrat de moda o publicitari, retrat social, etc.), un gènere ampli i amb moltes possibilitats. Concretament va destacar la seva sèrie “Sinestèsia”, present a la mostra de la Sala Gaspar Camps, formada per retrats de gran format, en blanc i negre i realitzats amb càmera analògica, en els quals s’explora el nu, figures senceres o diferents parts del cos humà, detalls, que poden ser tan o més expressius.
El fotògraf igualadí també va mostrar altres treballs, sèries de retrats socials o retrats singulars de personatges coneguts, explicant punts importants com la preparació d’algunes sessions, complexes per l’agenda del model o els condicionants tècnics, elements com la llum i l’enfocament, i algunes anècdotes divertides o curioses, tot ressaltant que, per aconseguir un determinat objectiu, sempre cal tenir una idea prèvia molt concreta i explicar-la amb convenciment i claredat a la persona a retratar; així es pot arribar a un resultat satisfactori per ambdues parts.
L’exposició “Retrat d’autor” es pot visitar fins al 2 de març a la Sala Gaspar Camps de l’escola i també es pot veure el reportatge que en van fer professionals de TV3, i que es va passar al TN Comarques, a l’enllaç http://www.tv3.cat/videos/3966510/Telenoticies-Barcelona-23022012 (minut 21:52).

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.