“Iglú de vent” seleccionat als Premis Disseny per al Reciclatge. - LaGaspar
195
post-template-default,single,single-post,postid-195,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

“Iglú de vent” seleccionat als Premis Disseny per al Reciclatge.

“Iglú de vent” seleccionat als Premis Disseny per al Reciclatge.

El projecte “Iglú de vent” elaborat per Jordi Enrich, profesor de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada, conjuntament amb l´empresa Ultramàgic i l’estudi de disseny Espai Gràfic, ha estat seleccional en la VI edició dels Premis Disseny per al Reciclatge que convoca l’Agència de Residus de Catalunya.
Aquest és un premi creaty l’any 2001 que s’atorga cada dos anys, i que any rere any, ha posat de manifest que el disseny cada cop té més en compte els aspectes ecològics i l’eficència ambiental. I és que, actualment, a un bon disseny no només se li demana creativitat, funcionalitat, ergonomia, preu, etc., sinó que també ha d’integrar la protecció del medi ambient amb criteris d’ecodisseny.
Enguany s’han presentat prop de 200 candidatures, de les qual s’ha fet una primera selecció, que optaven a una de les diferents categories. El premi s’estructura en quatre categories: Productes, (producte industrialitzat i comercialitzat que previngui la generació de residus i sigui reciclat i reciclable), Projectes (projecte de disseny d’un producte, no produït ni comercialitzat, que previngui la generació de residus i sigui reciclat i reciclable), Estratègies (iniciativa, política, procés, que integri globalment els conceptes de prevenció i foment del reciclatge i la reciclabilitat) i Materials (material que previngui la generació de residus i/o que sigui reciclat).
El projecte “Iglú de vent” és un envelat efímer fabricat a partir de l’embolcall d’un globus aerostàtic, i així donar una segona vida a aquesta vela que ja no pot volar per fer-ne una carpa sostenible que pugui acollir esdeveniments nòmades o provisionals (concerts, teatre, circ, acampades, etc.) de manera ràpida i fàcil.  Els alumnes de l’Estiuet de l’Escola d’Art Gaspar Camps ja van poder veure de prop, el juliol passat, l’estructura externa del prototip d’“Iglú de vent” i també experimentar noves sensacions des de l’interior del seu espai.

escola gaspar campsescola gaspar camps

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.