Acte inaugural del curs 2011-2012 a l'EMA Gaspar Camps - LaGaspar
22375
post-template-default,single,single-post,postid-22375,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Acte inaugural del curs 2011-2012 a l'EMA Gaspar Camps

Acte inaugural del curs 2011-2012 a l'EMA Gaspar Camps

El passat 28 de setembre  va tenir lloc a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada la conferència inaugural d´aquest nou curs a càrrec de Gerard Moliné.
L’acte va ser presentat per la directora de l’escola, M. Goretti Bartrolí i el va presidir el Regidor de Joventut de l’Ajuntament  d’Igualada, Joan Requesens, que va destacar la importància de la creativitat i la innovació especialment  en moments com l’actual.
Amb el títol “L’Artesania considerada”, el dissenyador va fer un repàs dels projectes que ha realitzat els darrers anys. Gerard Moliné té una producció variada que va del disseny d’objectes (revestiments arquitectònics capaços d’acollir vida vegetal, teixits naturals i tecnològics, mobiliari, joies, recipients culinaris, etc.) a projectes gràfics i artesans, sempre, però, tenint en compte la natura, els seus processos i els seus temps. És per aquest motiu que se’l pot considerar com a neorural, ja que planteja una nova aproximació a l’entorn rural amb carácter lúdic i experimental, un retorn a la natura barrejant la tradició i l’avantguarda: converteix en bossa el típic mocador de fer farcells català, customitza peces de vestir amb fotografies d’ombres naturals, redissenya un càntir o una urna cinerària biodegradable.
En el camp de l’Artesania ha coordinat el projecte “Oficis singulars”, impulsat per Artesania Catalunya de la Generalitat, que reconeix la identitat d´oficis i activitats artesanes i productes únics típics d’una zona concreta de Catalunya com ara la Pell d’Igualada i Vic.
L’obra de Gerard Molíné mostra la importància de la idea implícita en tota obra d’art o disseny, la seva adequació a la funció per a la qual va ser creada i l’evolució que pot tenir a partir de la reflexió i el redisseny que es pot fer d´un element determinat.
escola d'art gaspar camps

No Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.