Premis Nacionals d’Artesania 2019: Mireia Muntadas, premi al Talent Emergent
23114
post-template-default,single,single-post,postid-23114,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.4.1,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Mireia Muntadas, alumna de La Gaspar, guardonada en els Premis Nacionals d’Artesania 2019

Mireia Muntadas, alumna de La Gaspar, guardonada en els Premis Nacionals d’Artesania 2019

El dilluns 16 de desembre Mireia Muntadas, alumna d’Escola Gaspar Camps, va rebre un dels Premis Nacionals d’Artesania, concretament el dedicat al Talent Emergent, durant la cerimònia celebrada al Palau de la Generalitat de Catalunya.

La jove igualadina va ser guardonada pel projecte Bossa Kiddo, un treball que relaciona l’artesania del cuir amb el cinema de Quentin Tarantino. La Generalitat va destacar l’anàlisi acurada del missatge de l’univers del director estatunidenc amb aquesta recreació en forma de bossa.

La bossa de mà simbolitza el personatge de Beatrix Kiddo, àlies Mamba Negra, la protagonista de la pel·lícula Kill Bill encarnada per l’actriu Uma Thurman.

Muntadas, que ha cursat el CFGM d’Artesania de Complements de Cuir, cicle formatiu professionalitzador únic a Catalunya, ha aconseguit amb èxit amb el seu projecte final de cicle expressar l’agressivitat i el perill que representa el personatge, així com la seva història de superació, a través de la forma i els colors.

La peça Kiddo no té ornaments perquè vol destacar el cosit a mà i el trenat de la nansa com a detall. La boca de la bossa en forma de V està inspirat en el coll d’un kimono.

A continuació, us deixem amb les impressions de Muntadas després de rebre el premi de mans de Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, i el missatge que transmet a la resta d’estudiants de La Gaspar que aspiren a guanyar algun dia també aquest guardó :

Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement del Govern, i també igualadina, va presentar l’acte de lliurament. En el seu discurs, no només va mencionar i destacar Muntadas, sinó també La Gaspar com a institució educativa.

Els Premis Nacionals d’Artesania guardonen artesans, entitats i empreses que aporten elements d’innovació i prestigi el sector, a més de premiar obres i trajectòries. La finalitat és destacar la vàlua i la transcendència que té l’artesania en la societat catalana i, al mateix temps, reconèixer anualment les personalitats i els projectes destacables del sector.

2 Comments

Post a Comment

Inscriu-te a la llista d'espera T’informarem de la disponibilitat de places en el cas que hi hagi una baixa. Per favor deixa les teves dades per formar part de la llista d’espera.